BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

 

Retete »

Aperitive

Mancaruri de oua

Supe si ciorbe

Sosuri

Fripturi

Preparate din legume

Preparate din peste

Preparate din carne tocata

Preparate din vanat

Deserturi

Prajituri

 

MANCARURI DE OUA

CIUPERCI CU OUA

Ingrediente

200-300 g ciperci, 3-4 oua, o ceapa, 30-40 g unt, marar, patrunjel, o lingura de smintina, 1/2 lingurita sare, ulei.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste un minut cu o lingura de ulei, adaugind cipercile bine spalate si taiate in feli mari. Se lasa sa fiarba acoperite la foc mic pina scade apa si se inmoaie. La nevoie se adauga cite putina apa sa se inmoaie bine apoi se sereaza si se aromeaza dupa gust. Reci se adauga in oua care se amesteca bine cu smintina. In tigaia infierbintata dinainte si se prajeste la foc mic pina cind devine aurie adauginduse imediat compozitia cu ouale lasindo sa se coaguleze la baza apoi se amesteca pina se coaguleaza dupa dorinta. Ciupercile se servesc ca fel intii, sau ca fel doi, cu diferite salate de cruditati.

 

OMLETA CU FICAT DE PASARE

Ingrediente

4-5 oua, 40-50 g unt, 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ficat, 30 g unt sau untdelemn,o ceapa mica, patrunjel.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la foc mic pina se inmoaie. Apoi cratita se ia de pe foc si se adauga un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper si patrunjel taiat marunt. Se amesteca si se pastreaza pe un vas cu apa calduta, acoperit pina se pregateste omleta. Ficatul se desarta peste omleta, aceasta se indoaie in jumatate si se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel.

 

OMLETA CU CREIER

Ingrediente

5-6 oua, 100 g creier, o ceapa mica, 25 g unt sau o lingura de untdelemn, sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare

Intr-o craticioara, ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn. Se adauga creierul de porc (vitel ) taiat in felii de 1 cm grosime si care se vor aseza peste ceapa si se vor cali cite 5 min pe fiecare parte, la foc mijlociu, ca sa nu se arda ceapa. Se trage apoi cratita de pe foc, se presara creierul cu un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper si patrunjel taiat marunt si se lasa la cald pe un vas cu apa fierbinte pina se pregateste omleta. Creierul se rastoarna peste omleta, aceasta se impatureste in doua si se serveste fierbinte, presarata cu putina brinza.

 

OMLETA CU CIUPERCI

Ingrediente

4-5 oua, 40-50 g unt si 50 ml untdelemn, sare piper, 100 g ciuperci, o ceapa de marime mijlocie, marar, patrunjel, 50 g branza telemea rasa sau cascaval ras.

Mod de preparare

Ciupercile, bine spalate, se taie in felii subtiri. Ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adauga ciupercile, un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, lasandu-se sa fiarba acoperite, pana cand scade complet apa ce o lasa (se adauga cate putina apa daca este necesar ) si se inmoaie. Se aromeaza cu frunze de marar si patrunjel taiate marunt. Se pastreaza acoperite, pe un vas cu apa fierbinte. Omleta se pregateste ca si cea simpla, coapta in tigaie mijlocie de clatite, avand grija sa nu fie mai groasa de 2 cm (deoarece se va indoi in jumatate si, daca este groasa se va rupe). Se prajeste numai o parte, deasupra ramanand cremoasa (moale) de 1/2 cm. Se rastoarna ciupercile peste ea, se impatureste jumatate si se lasa sa alunece pe o farfurie; se presara cu branza telemea rasa sau parmezan ras si se serveste calda.

 

OCHIURI ROMANESTI

Ingrediente

4 oua, 30 g unt, patrunjel, o lingurita rasa de sare, 2 linguri otet.

Mod de preparare

Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale. Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de apa. Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.

 

OCHIURI ROMANESTI CU SMANTANA

Ingrediente

4 oua, 200 ml smantana, 100 ml lapte, o singura lingurita cu virf de faina, sare, piper, unt, cascaval ras sau telemea rasa.

Mod de preparare

Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita cu sare si, facultativ, un varf ascutit cu piper. Se pregatesc ochiuri romanesti si se aseaza intr-un vas rezistent la foc. Se toarna smantana peste ochiuri, se presara si cascavalul si se pun cateva bucatele de unt deasupra. Se dau la cuptor, cu 10 -15 minute inainte de servire, ca smantana sa se lege cu faina ca un sos.

 

OCHIURI PE PIURE DE SPANAC

Ingrediente

1/2 kg spanac, 30 g unt sau untdelemn, 25 g faina, 150 ml lapte, 4 oua, 30 g cascaval ras sau brinza telemea rasa.

Mod de preparare

Se prepara un piure de spanac mai gros, se aseaza intr-un vas rezistent la foc, uns cu grasime si tapetat cu pesmet. Se sparg ouale, peste oua se presara cascaval ras sau telemea rasa. Odata cu cascavalul sau cu brinza telemea, se pun si citeva bucatele de unt. Vasul se baga la cuptor, unde se tine 10 min, ca sa se coaguleze ouale. Se servesc fierbinti.

 

OCHIURI IN CUIB DE CARTOFI

Ingrediente

4 oua, 1/2 kg cartofi, 30 g unt sau untdelemn, 2 linguri lapte, 50 g cascaval ras sau brinza telemea rasa.

Mod de preparare

Se prepara un piure de cartofi si se aseaza intr-un vas de cca 2 l, rezistent la foc, uns cu grasime si tapetatcu faina sau pesmet. Se imparte piureul in 4 sferturi. Din fiecare sfert se modeleaza cite un cuib cu dosul unei linguri (cuibul trebuie sa fie atit de mare incit sa incapa in el un ou crud ). Se sparge cite un ou in fiecare cuib. Se presara cu parmezan ras sau cu telemea rasa si cu citeva bucatele de unt. Se dau la cuptor cu 10-15 min inainte de servire.

 

LEGUME CU SMINTINA SI OUA FIERTE TARI

Ingrediente

500-800 g legume fierte, 3 oua fierte tari, 150 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet.

Mod de preparare

Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si tsiate in feli rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de unt. Se introduce in cuptor cu 10 min inainte de servire.

 

JUMARI CU SLANINA AFUMATA

Ingrediente

3-4 oua, 40 g unt sau untdelemn, sare, piper, o lingura lapte sau smintina, 30-50 g slanina afumata.

Mod de preparare

Se prepara jumarile prin spargerea oualor proaspete intr-o farfurie adinca, se bat cu o furculita, adaugind un virf de cutit de sare si unul de piper. Tigaia se infierbinta inainte 3-4 minute. Se pun ouale in tigaie, se lasa sa se inchege bine la baza si sa se rumeneasca putin si, dupa aceea, se amesteca cu furculita, pina se coaguleaza dupa gust.Slanina afumata se taie in felioare foarte subtiri care se vor praji in tigaie, la foc mic, pina cind vor capata culoarea aurie-deschis. Intre timp, se bat ouale cu sau fara smintina, se toarna imediat peste slanina si se amesteca. Sare nu mai trebuie, slanina fiind sarata.

 

JUMARI CU CREIER

Ingrediente

3-4 oua, o ceapa mica, 100-150 g creier (de porc sau de vitel ), 50 g unt sau untdelemn, patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare

Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se aseaza creierul taiat in felii de 2 cm grosime. Se lasa sa se infierbinte, fara sa se amestece, pina cind se incheaga, cca 5 min, apoi feliile se intorc pe partea cealalta si se lasa 5 min. In acest timp, se pregatesc ouale ca pentru jumari simple; se adauga un virf de cutit cu piper, un virf de lingurita cu sare si patrunjelul taiat marunt si se desarta peste creier. Compozitia se lasa sa se inchege si sa se rumeneasca putin la baza. Bucatile de creier se intorc ca sa se rumeneasca si pe cealalta parte, sau se amesteca cu jumarile.

 

JUMARI CU CIUPERCI

Ingrediente

3-4 oua, 100 g ciuperci, o ceapa mica, 50 g untdelemn sau unt, patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste 1/2 min in untdelemn si apoi se adauga ciupercile bine spalate, taiate in felii, un virf de lingurita cu sare si un vrf de cutit cu piper. Se fierb inabusit cca 20 min la foc mic, pina cind scade complet apa ce o lasa si se inmoaie, si se lasa sa se raceasca. Ouale se bat cu furculita intr-o farfurie adinca, se adauga ciupercile, patrunjrlul taiat marunt, un virf de lingurita cu sare si un virf de cutit cu piper. Se prajesc in tigaie ce restul de untdelemn.
 

 

Despre noi | Album foto | Meniu | Retete | Rezervari | Contact